Restaurants

B-art Chocolates
Sinds de jaren ’90 is B-art Chocolates een vaste waarde aan de Maaskant. Op ambachtelijke wijze werkt Bart Janssen enkel met de beste ingrediënten en de meest kwalitatieve chocolade. Niet voor niets kreeg B-art Chocolates een label voor het gebruik van de fijnste chocolade van producent Callebaut en vertegenwoordigde hij ons land tijdens de wereldtentoonstelling in Shangai. Naast de traditionele Belgische pralines vind je in de zaak ook een ruim aanbod suikervrije pralines, en een kwalitatief nevenassortiment van Wissels likeuren, Advokaat en zelfgebakken dessertkoekjes. Binnenkort verkrijgbaar Chocolade melk en puur met Stevia gezoet.
Rijksweg 289 | 3630 Maasmechelen | T 089 77 20 71 | info@bart-choc.be | www.bart-choc.be
Sinds de jaren ’90 is B-art Chocolates een vaste waarde aan de Maaskant. Op ambachtelijke wijze werkt Bart Janssen enkel met de beste ingrediënten en de meest kwalitatieve chocolade. Niet voor niets kreeg B-art Chocolates een label voor het gebruik van de fijnste chocolade van producent Callebaut en vertegenwoordigde hij ons land tijdens de wereldtentoonstelling in Shangai. Naast de traditionele Belgische pralines vind je in de zaak ook een ruim aanbod suikervrije pralines, en een kwalitatief nevenassortiment van Wissels likeuren, Advokaat en zelfgebakken dessertkoekjes. Binnenkort verkrijgbaar Chocolade melk en puur met Stevia gezoet.
Rijksweg 289 | 3630 Maasmechelen | T 089 77 20 71 | info@bart-choc.be | www.bart-choc.be

Vivendum
Voor Belgisch en Nederlands gastronomisch vuurwerk tekent topchef Alex Clevers van Vivendum in Dilsen. Alex mag zich sinds 2007 de trotse bezitter van de enige huidige Michelinster van de Belgische Maaskant noemen. Hij wil zoveel mogelijk producten uit de streek in zijn creaties verwerken. Dit komt het sterkst tot uiting in het menu Puur Maasland, tevens de naam van zijn boek. ’Met nieuwe kook- en bereidingstechnieken kunnen we deze lekkere producten van bij ons ongelofelijk opwaarderen in smaak, kleur en textuur,’ vertelt Alex. Alex wil culinaire grenzen verleggen zonder grootmoeders stoverij te verloochenen. ’Koken is eenvoud, het is de kunst van het weglaten,’ aldus de gedreven sterrenchef.
Vissersstraat 2 | 3650 Dilsen | T 089 57 28 60 | info@restaurant-vivendum.com | www.restaurant-vivendum.com
Voor Belgisch en Nederlands gastronomisch vuurwerk tekent topchef Alex Clevers van Vivendum in Dilsen. Alex mag zich sinds 2007 de trotse bezitter van de enige huidige Michelinster van de Belgische Maaskant noemen. Hij wil zoveel mogelijk producten uit de streek in zijn creaties verwerken. Dit komt het sterkst tot uiting in het menu Puur Maasland, tevens de naam van zijn boek. ’Met nieuwe kook- en bereidingstechnieken kunnen we deze lekkere producten van bij ons ongelofelijk opwaarderen in smaak, kleur en textuur,’ vertelt Alex. Alex wil culinaire grenzen verleggen zonder grootmoeders stoverij te verloochenen. ’Koken is eenvoud, het is de kunst van het weglaten,’ aldus de gedreven sterrenchef.
Vissersstraat 2 | 3650 Dilsen | T 089 57 28 60 | info@restaurant-vivendum.com | www.restaurant-vivendum.com

Il Fiore
Dino Bagnato van Il Fiore scoort met zijn eigentijds, fris en strak restaurant hoog bij de culinaire gids Gault&Millau en wordt door tv-foodie Alain Coninx geprezen als het beste van Oost-Limburg. Dino stamt uit de provincie Lecce in Apulië, de hak van de Italiaanse laars, en maakte op zijn dertiende kennis met België. Zijn onvoorwaardelijke liefde voor de kookkunst komt van la mamma, die elke dag iets nieuws op tafel toverde. Lekkers uit de tuin en uit de zee speelde hierbij een hoofdrol. Zijn keuken is puur en overtuigd Zuidoost-Italiaans, en het gros van de ingrediënten voert hij rechtstreeks in uit zijn geboortestreek.
Rijksweg 560 | 3630 Maasmechelen | T 089 70 45 66 | diana.pani@telenet.be | www.ilfiore.be
Dino Bagnato van Il Fiore scoort met zijn eigentijds, fris en strak restaurant hoog bij de culinaire gids Gault&Millau en wordt door tv-foodie Alain Coninx geprezen als het beste van Oost-Limburg. Dino stamt uit de provincie Lecce in Apulië, de hak van de Italiaanse laars, en maakte op zijn dertiende kennis met België. Zijn onvoorwaardelijke liefde voor de kookkunst komt van la mamma, die elke dag iets nieuws op tafel toverde. Lekkers uit de tuin en uit de zee speelde hierbij een hoofdrol. Zijn keuken is puur en overtuigd Zuidoost-Italiaans, en het gros van de ingrediënten voert hij rechtstreeks in uit zijn geboortestreek.
Rijksweg 560 | 3630 Maasmechelen | T 089 70 45 66 | diana.pani@telenet.be | www.ilfiore.be

Enoteca Franco Gallo
Een typisch, authentiek Italiaanse wijnzaak, waarbij specialisatie in Italiaanse wijnen en druivensoorten geen betoog behoeft. Je kunt er wijnen aankopen of bestellen, maar elke wijn kun je ook gezellig per glas aan de bar drinken. Bij die lekkere wijnen horen natuurlijk bijpassende hapjes. De enoteca serveert antipasti, lasagna, parmezaan, pizza. En op aanvraag en in het weekend ook andere gerechten. Wijndegustaties ter plekke of op locatie behoren eveneens tot de mogelijkheden.
Europaplein 15 | 3630 Maasmechelen | T 089 20 96 22 | info@vinifrancogallo.be | www.vinifrancogallo.be
Een typisch, authentiek Italiaanse wijnzaak, waarbij specialisatie in Italiaanse wijnen en druivensoorten geen betoog behoeft. Je kunt er wijnen aankopen of bestellen, maar elke wijn kun je ook gezellig per glas aan de bar drinken. Bij die lekkere wijnen horen natuurlijk bijpassende hapjes. De enoteca serveert antipasti, lasagna, parmezaan, pizza. En op aanvraag en in het weekend ook andere gerechten. Wijndegustaties ter plekke of op locatie behoren eveneens tot de mogelijkheden.
Europaplein 15 | 3630 Maasmechelen | T 089 20 96 22 | info@vinifrancogallo.be | www.vinifrancogallo.be

Leros
Mike, die eigenlijk Michalis heet, staat al van jongsaf achter de kookpotten. Hij verdiende zijn sporen in het ’t Stadscafé in Genk, in het chique De Starre in Maaseik en in het klassevolle restaurant van La Butte aux Bois in Lanaken. Hij is de drijvende kracht achter de geraffineerde, inventieve keuken van zijn eigen restaurant, Leros. Mike goochelt met ongebruikelijke specerijen als kaneel, onder andere bij zijn eigenste interpretatie van Griekse mosseltjes uit de oven. Zo is zijn wilde-zeebaarsfilet met venkel en verse bloedsinaasappel een echte culinaire belevenis. Hij creëert vanuit zichzelf, zij het steeds met de gerechten van mama Dimitra in het achterhoofd.
Rijksweg 545 | 3630 Maasmechelen | T 089 76 79 17 | restaurant.leros@telenet.be
Mike, die eigenlijk Michalis heet, staat al van jongsaf achter de kookpotten. Hij verdiende zijn sporen in het ’t Stadscafé in Genk, in het chique De Starre in Maaseik en in het klassevolle restaurant van La Butte aux Bois in Lanaken. Hij is de drijvende kracht achter de geraffineerde, inventieve keuken van zijn eigen restaurant, Leros. Mike goochelt met ongebruikelijke specerijen als kaneel, onder andere bij zijn eigenste interpretatie van Griekse mosseltjes uit de oven. Zo is zijn wilde-zeebaarsfilet met venkel en verse bloedsinaasappel een echte culinaire belevenis. Hij creëert vanuit zichzelf, zij het steeds met de gerechten van mama Dimitra in het achterhoofd.
Rijksweg 545 | 3630 Maasmechelen | T 089 76 79 17 | restaurant.leros@telenet.be

Gusto Sapore Toscana
Gusto Sapore Toscana is ontstaan tijdens vakanties in Toscane van schoonbroers Stijn en Francesco. In het midden van Toscane, aan de weg van het oude Rome naar Rimini, ligt een van de mooiste dorpen van Italië, Arezzo. Francesco en Stijn laten je kennismaken met de meesterlijke eenvoud en rijkdom van echte Italiaanse producten en gerechten, uit de omgeving van dit dorp. Gusto Sapore Toscana: zin krijgen in Toscane, de smaken van deze betoverende streek proeven! La vita è bella.
Paul Nicoulaan 23 | 3630 Maasmechelen | info@gustosaporetoscana.be | www.gustosaporetoscana.be
Gusto Sapore Toscana is ontstaan tijdens vakanties in Toscane van schoonbroers Stijn en Francesco. In het midden van Toscane, aan de weg van het oude Rome naar Rimini, ligt een van de mooiste dorpen van Italië, Arezzo. Francesco en Stijn laten je kennismaken met de meesterlijke eenvoud en rijkdom van echte Italiaanse producten en gerechten, uit de omgeving van dit dorp. Gusto Sapore Toscana: zin krijgen in Toscane, de smaken van deze betoverende streek proeven! La vita è bella.
Paul Nicoulaan 23 | 3630 Maasmechelen | info@gustosaporetoscana.be | www.gustosaporetoscana.be

Patrache Grand Café & Restaurant
Gelegen in het centrum van Hoboken, genaamd naar het legendarische duo Nello en zijn trouwe hond, Patrasche. Kim Schaerlaken is een immer goedgemutste chef-kok die zijn studies genoot aan de befaamde hotelschool Ter Duinen in Koksijde en ervaring opdeed in binnen- en buitenland. Met brio baat hij met zijn echtgenote, Lieve Van Gils, grand café en restaurant Patrasche uit. Van ontbijt tot diner, van koffie tot diverse speciaalbieren op vat, menig gastronoom vindt er zijn gading. Zeevruchten, kreeft en tarbot, rechtstreeks ingevoerd vanuit de Oosterschelde, staan centraal. Verder oogsten de recent gestarte exclusieve cateringfaciliteiten meer en meer succes. En uiteraard zijn de Kinky Mosselen, een eigen creatie van Kim, nog steeds het paradepaardje.
Kioskplaats 54 | 2660 Hoboken | T 03 828 04 48 | info@patrasche.be | www.patrasche.be
Gelegen in het centrum van Hoboken, genaamd naar het legendarische duo Nello en zijn trouwe hond, Patrasche. Kim Schaerlaken is een immer goedgemutste chef-kok die zijn studies genoot aan de befaamde hotelschool Ter Duinen in Koksijde en ervaring opdeed in binnen- en buitenland. Met brio baat hij met zijn echtgenote, Lieve Van Gils, grand café en restaurant Patrasche uit. Van ontbijt tot diner, van koffie tot diverse speciaalbieren op vat, menig gastronoom vindt er zijn gading. Zeevruchten, kreeft en tarbot, rechtstreeks ingevoerd vanuit de Oosterschelde, staan centraal. Verder oogsten de recent gestarte exclusieve cateringfaciliteiten meer en meer succes. En uiteraard zijn de Kinky Mosselen, een eigen creatie van Kim, nog steeds het paradepaardje.
Kioskplaats 54 | 2660 Hoboken | T 03 828 04 48 | info@patrasche.be | www.patrasche.be

Restaurant Aylada
Oftewel het enige Thaise restaurant van het Belgische Maasland. Kok Chosita, geboren in het noorden van Thailand in het stadje Phu Kradung, heeft haar restaurant genoemd naar haar dochter. De Thaise keuken biedt voor elk wat wils. Van vlees tot vis, spicy of mild, koud of warm. De gerechten van restaurant Aylada zullen je imponeren door hun smaak, geur en kleurige ingrediënten.
Grote Kerkstraat 3 | 3680 Maaseik | T 089 30 34 49 | info@thai-aylada.be | www.thai-aylada.be
Oftewel het enige Thaise restaurant van het Belgische Maasland. Kok Chosita, geboren in het noorden van Thailand in het stadje Phu Kradung, heeft haar restaurant genoemd naar haar dochter. De Thaise keuken biedt voor elk wat wils. Van vlees tot vis, spicy of mild, koud of warm. De gerechten van restaurant Aylada zullen je imponeren door hun smaak, geur en kleurige ingrediënten.
Grote Kerkstraat 3 | 3680 Maaseik | T 089 30 34 49 | info@thai-aylada.be | www.thai-aylada.be

La Vache Qui Suisse
Een van de weinige échte Zwitserse restaurants in België! Sinds Fa en Fabienne door de Alpenmicrobe gebeten werden, liet het idee om een stukje Zwitsers bergland mee naar huis te brengen hen niet los. In 1995 voegde Fa de daad bij het woord en stonden fondue en raclette voortaan niet enkel meer op Zwitserse menukaarten, maar ook op die van La Vache Qui Suisse aan de Diesterstraat in Hasselt.
La Vache Qui Suisse bleek een erg gesmaakte formule en is ondertussen ver buiten Hasselt een begrip geworden. Ben je skifanaat, wandelaar, bergliefhebber of gewoon nieuwsgierig? Dan hebben we maar één tip: haast je naar hun stand voor een voorsmaakje van de Zwitserse Alpen.
Diesterstraat 26 | 3500 Hasselt | T 011 23 15 05 | lvqs.hasselt@gmail.com | www.lavachequisuisse.be
Een van de weinige échte Zwitserse restaurants in België! Sinds Fa en Fabienne door de Alpenmicrobe gebeten werden, liet het idee om een stukje Zwitsers bergland mee naar huis te brengen hen niet los. In 1995 voegde Fa de daad bij het woord en stonden fondue en raclette voortaan niet enkel meer op Zwitserse menukaarten, maar ook op die van La Vache Qui Suisse aan de Diesterstraat in Hasselt.
La Vache Qui Suisse bleek een erg gesmaakte formule en is ondertussen ver buiten Hasselt een begrip geworden. Ben je skifanaat, wandelaar, bergliefhebber of gewoon nieuwsgierig? Dan hebben we maar één tip: haast je naar hun stand voor een voorsmaakje van de Zwitserse Alpen.
Diesterstraat 26 | 3500 Hasselt | T 011 23 15 05 | lvqs.hasselt@gmail.com | www.lavachequisuisse.be

Amorino
Amorino werd in 2002 boven de doopvont gehouden, ontwikkeld door twee jeugdvrienden, Cristiano Sereni en Paolo Benassi. De passie van de twee oprichters kan je terugvinden in hun waarden: veeleisend qua normen van kwaliteit, consistentie, plezier en smaak, evenals de gezellige sfeer in hun shops. Paolo Benassi: “Ons objectief is om het hoogste kwaliteitsroomijs, zo natuurlijk mogelijk en zonder kunstmatige kleur of smaakstoffen te bereiden”. Cristiano Sereni: “Mijn grootste plezier is om mensen via Amorino de magie van het authentieke traditionele Italiaans ijs te laten ontdekken... het is deel van mijn thuis, mijn eigen cultuur”.
Zetellaan 100 | 3630 Maasmechelen | www.amorino.com
Amorino werd in 2002 boven de doopvont gehouden, ontwikkeld door twee jeugdvrienden, Cristiano Sereni en Paolo Benassi. De passie van de twee oprichters kan je terugvinden in hun waarden: veeleisend qua normen van kwaliteit, consistentie, plezier en smaak, evenals de gezellige sfeer in hun shops. Paolo Benassi: “Ons objectief is om het hoogste kwaliteitsroomijs, zo natuurlijk mogelijk en zonder kunstmatige kleur of smaakstoffen te bereiden”. Cristiano Sereni: “Mijn grootste plezier is om mensen via Amorino de magie van het authentieke traditionele Italiaans ijs te laten ontdekken... het is deel van mijn thuis, mijn eigen cultuur”.
Zetellaan 100 | 3630 Maasmechelen | www.amorino.com
Wenst u zelf met uw restaurant of speciaalzaak deel te nemen aan de derde editie van culinair festival Spicy Maasmechelen. Neem dan hier contact op met de organisatie. Wij nemen spoedig contact met u op.